ישנם כאלו הבוחרים לעבור אל דיור בתי אבות על מנת לשדרג את חייהם, ולהשתכן במעון דיור מתאים יותר וכזה שיספק להם את כל צרכיהם. מנגד ישנם כאלו המגיעים למצב סיעודי ונאלצים לעבור אל אחד מתוך בתי אבות סיעודיים, בהם הם יקבלו את הטיפול המתאים והראוי.
קשיש סיעודי נחשב מי שאינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו פעולות אלמנטריות ויום-יומיות כגון לקום או לשבת, להתקלח ולהתלבש בכוחות עצמו, אינו מסוגל לאכול ולשתות בכוחות עצמו, ואינו שולט בצרכיו.
קשיש סיעודי מאובחן ככזה לאחר שערך סדרת בדיקות הקרויות ADL, אם תוצאותיהן של הבדיקות הללו מורות כי הוא אינו מסוגל לבצע לפחות חצי מפעולות אלו, אז מוגדר הסטטוס שלו כסיעודי.
סטטוס סיעודי לא חייב להיות תמידי, ויתכן מצב בו אדם הופך לסיעודי בעקבות ניתוח כלשהו, כאשר זהו מצב זמני בלבד, לתקופה בה הוא נזקק לטיפול צמוד.
החוק במדינת ישראל קובע כי מי שהוגדר כסיעודי זכאי לקבלת מימון באמצעות משרד הבריאות. גובה המימון אינו אחיד ונקבע על פי מספר פרמטרים כגון למשל היקף ההכנסות של הקשיש ובן זוגו לחיים.
בתי אבות סיעודיים מתאימים לקשישים שאינם מסוגלים לבצע את אותן פעולות אלמנטריות ויום-יומיות, צוותי בתי האבות מיומנים ומתמחים בטיפול במגבלות אלו, ומעניקים להם מעקב צמוד של 24 שעות ביממה, סביב השעון.
כמו כן המתקנים מותאמים לטיפול בקשישים סיעודיים על מנת שיוכלו לספק את כל השירותים הנחוצים ולהפוך את חייו של הקשיש לנורמטיבים ככל שאפשר.
|