בשעה טובה בחרתם בפתרון הדיור הרצוי בעבורכם או בעבור מי מבני משפחתכם, החלטתם על מי מתוך מבחר בתי אבות, דיור מוגן או בתי אבות סיעודיים, וכעת אתם ניגשים לחתום על החוזה.
בתוך ים המלל, ישנם כמה סעיפים בחוזה ההתקשרות אל מול מעון דיור באשר הוא, שכדאי להתעכב עליהם, לבחון אותם לעומק, ולראות האם קיימים בהם דברים מסויימים ואם לאו.
יש להבין מראש ולבוא בגישה מתאימה אל החתימה, כי מעון הדיור אינו מנסה לרמות אתכם חס וחלילה, פשוט לכל אחד מהמעונות יש חוזה סטנדרטי ותקין, אך זה לא אומר שאין צורך לבחון אותו לפני החתימה.
אז קבלו כמה נקודות שיש לבחון בחוזה ההתקשרות, אשר תואמות את כל סוגי הדיור בין אם מדובר על בתי אבות, דיור מוגן או בתי אבות סיעודיים:
רישיון: האם המעון הוא באישור רישוי של משרד הבריאות או משרד הרווחה? בתי אבות או בתי אבות סיעודיים נדרשים לקבלת רישיון מטעם המשרדים הממשלתיים הללו, בהתאמה. יש לבדוק האם מעונות אלו של בתי אבות או בתי אבות סיעודיים הינם בעלי רישיון, מאחר ורישיון שכזה ניתן לאחר וידוא נהלים, מצבת כח אדם וכיוב', המורים על רמתו של המעון. לעומת בתי אבות או בתי אבות סיעודיים, מעונות דיור מוגן אינם נדרשים לרישיון ממשלתי, ולא מונפק להם אחד שכזה.
תקנות ועדת הקבלה: יש לבדוק מהו הרכבה של ועדת הקבלה, שהרי היא זו הבוחנת את מועמדות הקשיש לדיור. על פי תקנות ועדת הקבלה עליה להיות מורכבת על ידי מנהל המעון, הרופא, העובד הסוציאלי והאחות הראשית.
דמי אחזקה חודשיים: בין אם בוחרים במעונות דיור מוגן, בתי אבות סיעודיים או בתי אבות, יש לבדוק מהם השירותים אותם אתם מקבלים על פי החוזה בעבור התשלום החודשי. מעבר לכך, יש לבחון אילו שירותים אינם נמצאים במסגרת התשלום החודשי, ומהי עלותם במקרה ותזדקקו להם.
היקף אחריות: יש לבדוק האם ישנו בחוזה סעיף המורה על אחריות של בתי אבות אלו במקרה של נזק הנגרם לקשיש או לרכושו, באם אין סעיף שכזה, כדאי להכניסו אל החוזה עוד לפני החתימה.
חובות החלות על בתי אבות: בחוזה בוודאי קיימים אי אילו סעיפים הנוגעים לחובות החלות על המשתכן, ואיזו הפרה תחשב הפרת הסכם. יש לבחון האם קיימים סעיפים הנוגעים לחובות החלות על מעון הדיור, בין אם מדובר במעון דיור מוגן או בתי אבות, ובאם אין כאלו יש להכניסם אל החוזה, כחובות שהפרתן היא למעשה הפרת הסכם.
סעיף יציאה: בכל אחד מסוגי הדיור בין אם מדובר על בתי אבות, בתי אבות סיעודיים או דיור מוגן, יש לבחון את סעיף היציאה המוסכם בחוזה. יש לבחון מהם העלויות הכרוכות במהלך שכזה, בו הקשיש מעוניין לעזוב את בתי אבות אלו מסיבה שאינה רפואית למשל, ואיך ניתן לצמצם עלויות כספיות במקרה שכזה.
|